İzmir Genel Cerrahi ve Kalp Damar Cerrahi Merkezi


  Tel : 0232 504 00 00

NASIR NASIL GEÇER?

NASIR NASIL GEÇER?

Yaptığı ağrılar nedeni ile bazen insanları hayatından bezdiren nasırlardan kurtulmak her hastanın hayalidir. Özellikle ayak nasırlarının üzerine basılınca oluşan ani ve keskin ağrı tüm hastaların fobisi halini almıştır. Bu ağrı nasırın kök kısmının alttaki sinir dokusuna dokunması sonucu oluşur. Nasırın geçmesi ve belirtilerinde kurtulmak için bu kök kısmı ile sinirlerin alakasını ortadan kaldırmak gerekir.

NASIR NASIL GEÇER?

Nasırların oluşmasında en büyük neden derinin o bölgede sürekli sürtünmesi ve basınç altında kalmasıdır. Sürtünen deriye bir zarar gelmemesi, buradaki derinin açılmaması için vücut travmanın geldiği deri bölgesini kalınlaştırmaya başlar. Bu bölgede hücreler çoğalmaya başladıkça üstteki hücreler canlılığını yitirir. Nasırın üzerinde keratin denen bir tabaka oluşur. Bu tabaka çok sert, hatta boynuzumsu bir yapıdadır. Nasır koni şeklinde cildin içine doğru ilerler ve kök kısmı incedir. Bu kısım zaman zaman sinir hücrelerine değer ve o şiddetli ağrılar oluşur.

Nasır Probleminde Ayakkabı Seçimi Neden Önemli?

Nasırlardan kurtulmak için öncelikle ayaktaki nasırlara neden olan sıkı ayakkabıların ortadan kaldırılması gerekir. Bol, ayağı sıkmayan, yürüme fizyolojisini bozmayan ayakkabılar tercih edilmelidir. Ayaktaki nasırlar en çok parmakların üzerinde parmakların arasında ve ayak tabanında görülür. Bu nedenle bu bölgelerin özellikle travmadan korumaları gerekir.

Nasır oluşumunda diğer faktör ayak parmaklarındaki ortopedik kusurlardır. Parmakların  üst üste binmesi, ayak kemiklerindeki anatomik bozukluklar hem yürüme fizyolojisini bozar, hem de ayağa gelen travmaların şiddetini artırır.

Bazı nasırlarda meslek hastalığıdır. Çiftçilerde ellerde görülen nasırlar buna örnektir. Eldeki soyulmalara cevap olarak el derisinde çeşitli yerlerde nasırlar oluşur. Bu tür kişilerin özellikle çalışırken eldiven giymelerinde yarar vardır. Ağır alet ve ekipman kullananlarda, müzisyenlerde yine ellerde nasır görülmektedir.

Nasırın üzerinde boynuzlaşmış, canlılığını yitirmiş, sararmış bir cilt bulunur. Bunun üzerine basmakla genellikle şiddetli ağrı oluşur.

Nasırın geçmesi için öncelikle mevcut nasırın ortadan kaldırılması sonra tekrar nasır oluşmaması için gerekli önlemlerin alınması gerekir. Nasır tedavisinde çok çeşitli yöntemler önerilmiştir. Bunlardan en başta geleni ılık su banyoları ile ayakların yumuşatılması sonra ponza taşı ile üstteki ölü hücrelerin alınması işlemidir. Banyo suyunun içine epsom tuzu konulabilir. Su iyice epsom tuzu ile karıştırıldıktan sonra günde en az 2 kez 10’ar dakikalık sürelerle banyo yaptırılır, sonra ponza taşı ile törpülenerek ölü  dokular  alınır.

Nasırların yumuşatılması için elma sirkesi, yemek sodası, hint yağı, limon, pişmiş soğan gibi çok çeşitli alternatifler önerilmiştir. Fakat bunların bilimsel değeri yoktur.

Günümüzde nasır tedavisinde en çok radyofrekans yöntemi uygulanmaktadır. Radyofrekansları ile nasır eksize edilir ve kök kısmına kadar buharlaştırılır. Bu işlemden sonra tekrar oluşmaması için gerekli önlemler alınır. %90-95 sonuç veren bir yöntemdir.

Randevu ve İletişim Numaraları

Tel: 0 (232) 504 00 00
Cep ve Whatsapp: 0 (533) 963 54 45

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

     Formu Doldurun, Sizi Arayalım

   Müşterek Muayenehane

close-link
Hemen Ara
Yol Tarifi