İzmir Genel Cerrahi ve Kalp Damar Cerrahi Merkezi


  Tel : 0232 504 00 00

NASIR KREMİ İLE TEDAVİ MÜMKÜN MÜ?

NASIR KREMİ İLE TEDAVİ MÜMKÜN MÜ?

Nasır tedavisinde ana prensip bunu oluşturan etmeni ortadan kaldırmaktan geçer. Cilde baskı olduğu sürece cilt o bölgede sertleşir, kalınlaşır. Bu vücudun doğal bir savunma mekanizmasıdır.

Cildin sürtünmeye, baskıya maruz kalan her yerinde nasır oluşabilir. En çokta kemiklerin cilde bası yapmasına bağlı olarak ayaklarda görülür. Ayak parmaklarının üstü, her iki parmağın sürtünen yüzeyleri nasırın en çok görüldüğü yerlerdir. Çiftçilerin, tamircilerin ellerinde çok görülür. Nasır oluştuktan sonra etkisinin süresine bağlı olarak gittikçe kalınlaşır ve bir yandan da ağrı şeklinde vücut yanıt verir. Kök kısmının alttaki dokulara baskısı ile ani ve şiddetli ağrılar oluşur.

NASIR KREMİ İLE TEDAVİ MÜMKÜN MÜ?

Nasır tedavisinde çok çeşitli ajanlar kullanılmaktadır. Ana prensip kalınlaşan, boynuzlaşan deriyi yumuşatmak ve üzerindeki ölü dokuları almaktır. Fakat bu tür tedaviler sırasında nasırın asıl şikayete neden olan kök kısmı çıkmadığından kesin tedavi olmaz.

Nasır Tedavisi İçin Öneri

Tıbbi tedavide ilk önerilen ayakların ılık su içinde bekletilerek nasırın yumuşatılmasının sağlanmasıdır. Bu amaçla bir leğen içine ılık su konur ve ayaklar bu suyun içine sokulur. Su içine bir miktar tuzda katılabilir. Sonra 10 dakika süre  ile ayaklar bu su içinde tutulur ve derinin, nasırın yumuşaması sağlanır. Bu işlemden sonra ya ponza taşı ile yada bir törpü ile nasırın üzerindeki ölü dokular törpülenerek alınır. Burada dikkat edilecek konu çok fazla törpüleyip cildi soymamalıdır.  Cilt soyulursa arkasında kanama ve enfeksiyon gelebilir.

Bu işlemden yapıldıktan sonra nasıra yönelik çeşitli gereçler kullanılabilir. Bunlardan en çok kullanılanı çeşitli nemlendirici kremlerdir. Bunların içinde salisilik asit, amonyum laktat veya üre bulunur. Bunlar banyo sonrası kurulanan nasır üzerine uygulanır. Bunlar nasırların yumuşamasına ve ağrı yakınmalarının daha az olmasına neden olur. Bu işlemler bittikten sonra nasırın ayakkabı ile temasını kesmek gerekir. Nasır ne kadar yumuşatılırsa yumuşatılsın travma devam ettiği sürece ağrı ve kalınlaşma olacaktır. Bu teması kesmek için ya nasır yan taraflarda pamuk ile desteklenir yada koton flasteri kullanılır. Flasterin ortası oyulur ve oyuk yere nasır gelecek şekilde yapıştırılır. Nasır çevresi flasterle desteklenmiş olur. Ayakkabı ile teması kesilir.

Nasır oluşumunun azalması için ne yapılmalı?

Nasır oluşumunun azalması için kişilerin çok iyi ayakkabı seçmesi gerekir. Yumuşak, ayakları sıkmayan ayakkabılar tercih edilir. Topuklu, sert ve ayağı sıkan ayakkabılardan uzak durulur. Kişinin ayağında ortopedik bir kusur varsa bu tedavi edilmelidir. Özellikle ayak parmaklarındaki deformasyonlar nasır oluşumunun en büyük nedenlerinden biridir. Kişiler çıplak ayaklar dolaşmamalıdır. Çıplak ayaklar yürürken oluşacak bir tahriş nasır oluşumu için odak vazifesi görebilir.

Banyo sonrası salisilik asit içeren nasır bantları da kullanılabilir. Fakat diabet  hastalarının, ayağında damar problemi olanların hekim muayenesi sonrası bunları kullanması gerekir.

Nasırda en iyi çözüm bunların radyofrekans denen buharlaştırma yöntemi ile alınmasıdır. Nasır lokal anestezi altında köküne kadar alınarak tedavi edilir.

Randevu ve İletişim Numaraları

Tel: 0 (232) 504 00 00
Cep ve Whatsapp: 0 (533) 963 54 45

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

     Formu Doldurun, Sizi Arayalım

   Müşterek Muayenehane

close-link
Hemen Ara
Yol Tarifi